top of page
sähköpostin allekirjoitus
Miltä sähköpostin allekirjoituksesi
näyttää?

 7. toukokuuta 2020

Sähköpostin allekirjoitus on hieno mainostila, joka jää monella hyödyntämättä.
Miksi ja miten luoda allekirjoitus?
 

Sähköpostin allekirjoitusta pidetään usein staattisena tilana, johon laitetaan vain pakolliset yhteystiedot. Se on kuitenkin mitä mainioin markkinapaikka vaihtuville kampanjoille, joille haluaisit näkyvyyttä. 


Sen sijaan että ohjaisit liikenteen etusivulle, käytäkin url-osoitteena haluamaasi laskeutumissivua.

Esimerkiksi: www.zesty.fi --> www.zesty.fi/new-client-offers

 

Muita hyötyjä
 • Helpotat elämääsi, sillä tärkeät yhteystiedot ovat aina keskustelukumppanisi saatavilla. Vältyt turhalta säädöltä ja kirjoitusvirheiltä, kun tiedot on kertaalleen katsottu kuntoon.
   

 • Saat ilmaista mainostilaa sometileille ja nettisivulle. 
   

 • Annat yrityksestäsi ammattimaisen kuvan, kun kaikilla työntekijöillä on samantyylinen allekirjoitus. Brändi on johdonmukainen kanavasta riippumatta.
   

 • Etenkin puhelinnumero tuntuu olevan aina hukassa! Onko sinulle käynyt joskus niin, että olet luvannut soittaa asiakkaalle, laittanut oikeaoppisesti kalenterikutsun, mutta tajuat ettet ole kysynyt asiakkaan puhelinnumeroa? Tältäkin vältyttäisiin jos se olisi automaattisesti allekirjoituksessa. 
   

 • Osoitteen kanssa sama juttu. Etenkin jos yrityksellä on useita toimipisteitä, on erityisen tärkeää kertoa, mistä juuri sinut tavoittaa. 
   

 • Jäät todennäköisesti paremmin mieleen, kun allekirjoituksesi on visuaalisesti miellyttävä. Jos asiakas ei tunne sinua entuudestaan, on se myös hyvä palsta yrityksen / oman ammatillisen missiosi esiintuomiseen.

Miten luoda sähköpostin allekirjoitus?
 

Netti on pullollaan erilaisia työkaluja. Yksi helpoimmista on HubSpotin Email Signature Generator, joka sopii erityisesti pienyrittäjille, joilla ei ole omaa design-osastoa talossa. Generaattorin käyttöä varten tarvitset yrityksesi brändivärien hex-koodit, logotiedoston ja fontin nimen.  

Lisää (copy/paste) valmis allekirjoitus sähköpostiisi. Esimerkiksi Gmail antaa tällaiset ohjeet:

 1. Avaa Gmail.

 2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset-symboli ja sitten Asetukset.

 3. Kirjoita allekirjoitustekstisi Allekirjoitus-osion kenttään. Voit halutessasi lisätä tekstiin kuvan tai muokata tekstin tyyliä.

 4. Valitse sivun alareunasta Tallenna muutokset.

Muista kurkata sen jälkeen miten allekirjoitus asettuu: lähetä vaikka testisähköposti itsellesi. Mobiiliversio on aina asia erikseen, joten kurkkaahan sekin kuntoon. Saatat joutua tekemään pientä hienosäätöä.

bottom of page