top of page

Oletko jo kuullut asuntojen kevytvuokrauksesta?Uusi palvelumalli haastaa perinteiset välitysliikkeet

Pitkään muuttumattomana pysynyt asuntojen vuokramarkkina on jakanut vuokranantajat karkeasti tee-se-itse -porukkaan ja vuokraustoiminnan ulkoistaviin. Nyt vuokranantajat voivat valita välimallin palvelu, jossa vuokrauksen hoitaa laillistettu vuokravälitysliike verkon välityksellä. Vain esittelyn vuokranantaja pitää itse.


Vuokranantajilla on ollut perinteisesti kaksi vaihtoehtoa: etsiä asuntoonsa uusi vuokralainen omin neuvoin tai maksaa palvelusta välitysliikkeelle.


Itsenäinen vuokraustoiminta tuo sijoitukselle maksimaalisen tuoton, sillä tällöin vältytään välityspalkkiolta. Työn määrä saattaa kuitenkin yllättää, sillä kohdeilmoituksen laatiminen, markkinointi, hakijaviestintä, luottotietojen ja suositteluiden tarkastus, näyttöjen sopiminen sekä kaikenkattavan vuokrasopimuksen laatiminen vievät paljon aikaa.


Kevytvuokraus haastaa perinteisen välitystoiminnan


Perinteisten vaihtoehtojen rinnalle on noussut uusi palvelumalli: kevytvuokraus. Kotimainen Dwellet on Suomen ensimmäinen asuntojen kevytvuokrauspalvelu, joka tekee vuokrauksesta tehokasta ja kannattavaa. Helppokäyttöinen palvelu säästää vuokranantajan aikaa ja rahaa.


“Halusimme tuoda moderneimmat teknologiat, joita on käytetty aiemmin vain asuntojen myymisessä, myös asuntojen vuokramarkkinoille. Tunnistimme, että vuokranantajat kaipaavat tehokkuutta ja prosesseihin, mutta eivät ole valmiita maksamaan suuria osuuksia tuotoistaan välitysliikkeelle” , kertoo Henri Haaksiala, toinen Dwelletin perustajista.


Mahdollisimman automatisoitua vuokrausta


Kevytvuokraus yhdistää turvallisen teknologian ja laillistettujen vuokravälittäjien ammattitaidon. Dwellet.fi-sivustolla vuokranantaja täyttää asuntonsa perustiedot ja toimeksiantosopimuksen sekä lataa kohdekuvat vain muutamalla klikkauksella. Tämän jälkeen Dwelletin ammattilaiset laativat myyvän kohdeilmoituksen ja kohdekuvat käsitellään parhaan laadun varmistamiseksi.


Kohdetta markkinoidaan monikanavaisesti sopivien hakijoiden tavoittamiseksi. Dwelletin vuokravälittäjät huolehtivat kaikesta hakijaviestinnästä ja tarkastavat taustat luottotietoineen, minkä jälkeen parhaat hakijat kutsutaan asuntonäyttöön. Esittelijänä toimii vuokranantaja itse.


“Kun vuokranantaja pitää näytön itse, saavutetaan merkittävä taloudellinen hyöty. Vuokranantajalla on myös paras asiantuntemus kohteensa esittelyyn ja samalla hän pääsee arvioimaan vuokralaiset kasvotusten” , kertoo Dwelletin perustajaosakas ja välittäjänä itse vuosia toiminut Kimmo Lehtilä.


Asuntosijoittamisesta mielekästä ja kannattavaa


Dwelletin tavoitteena on madaltaa kynnystä lähteä mukaan asuntosijoittajaksi: oli kyse sitten yhden tai useamman asunnon pitkäaikaisesta vuokraamisesta.


“Asuntosijoittaminen on todella matalariskistä verrattuna moneen muuhun sijoittamisen muotoon. Haluamme kannustaa ihmisiä asuntosijoittamisen pariin tehden siitä mahdollisimman houkuttelevaa. Verkkopalvelumme optimoi vuokraukseen käytetyn ajan ja tuoton välisen suhteen. Lisäksi tarjoamme 12 kuukauden vuokratakuun, eli vuokrasuhteen päättyessä esimerkiksi irtisanoutumiseen ensimmäisen vuoden aikana, järjestämme uuden vuokralaisen veloituksetta. Tarjoamme myös ilmaista lakineuvontaa vuokrasuhteen aikana” , Kuvailee Haaksiala.

Recent Posts

See All

Kaupallinen johtaja vahvistamaan Cuuman kasvua

Cuuma on monikanavaisiin asiakaspalveluratkaisuihin erikoistunut yritys, joka on 15 vuoden aikana ehtinyt auttaa yli tuhatta suomalaista yritystä kehittämään parempia asiakaskokemuksia. Insinöörivetoi

How To Improve Contract Management?

Inefficient contract management processes lead to poor customer experience, unproductive partnerships, missed deadlines, overloaded employee

Comments


bottom of page