top of page

Tärkeintä devauksessa on loppukäyttäjän hyvä olo

Anton Hemnell, 40, Cuuman Head of Development on full stack -kehityksen pariin tiensä löytänyt diplomi-insinööri, jonka mielestä hyvä koodi on kaunista ja palvelee aina loppukäyttäjää.


Anton valmistui Aalto-yliopiston teknillisestä korkeakoulusta diplomi-insinööriksi pääaineenaan konetekniikka. Mediatekniikan sivuaineen kautta syntyi innostus webin kehittämiseen.


“Opiskeluaikoina muiden kiroillessa pakollista Java-kurssia huomasin, että itse salaa tykkäsin siitä”, Anton naurahtaa.


Pian hän aloittikin Flash-pelien kehittämisen muun muassa Buu-klubbenille, minkä jälkeen ura jatkui Ylelle sekä sittemmin KFS Medialle ohjelmistokehityksen parissa.


Vuosien varrella Anton on kerryttänyt monipuolista kokemusta erilaisista liiketoiminnallisista tavoitteista ja projektimalleista. Hän on oppinut, että kauniin koodin lisäksi ohjelmistokehityksessä ratkaisevat hyvä tiimityöskentely sekä avoin viestintä.


“Jotta devaaja voi aidosti ymmärtää, millaista ongelmaa yritetään ratkaista, tulisi hänen päästä mukaan jo suunnitteluvaiheeseen. Muuten jää epäselväksi, mikä on koodin tavoite: ei nimittäin riitä että tuote toimii vaan käyttökokemuksen pitää olla sujuva ja tuottaa loppukäyttäjälle hyvää oloa.”


Antonin mielestä palkitsevinta onkin päästä näkemään, miten loppukäyttäjä aidosti käyttää tuotetta. Tämä on merkityksellinen oppimiskokemus, joka tarjoaa uusia oivalluksia sekä motivaatiota itsensä kehittämiseen.


Hyvinvointia ja haasteita


Cuumalla Anton aloitti 2017 Head of Developmentin roolissa.


“Yksi tavoitteistani oli tuoda enemmän automaattista testausta osaksi kehitystä. Voidaankin sanoa että tämä on onnistunut ja lisännyt tuotteen luotettavuutta sekä kehityksen nopeutta.”


Anton koki pääsevänsä nopeasti mukaan rentoon ja huumorintajuiseen työporukkaan, jossa vastuuta ja vapautta on saanut aina riittävästi.


“Parasta on ollut se, että täällä halutaan kehittyä. Ei todellakaan jäädä laakereille lepäämään ja koko ajan pyritään parantamaan sekä tuotetta että liiketoimintaa, mutta myös työntekijöiden hyvinvointia.”

Erityisesti Anton nauttii työtehtävänsä monipuolisuudesta sekä siitä, että on saanut sukeltaa uuteen alaan, jossa hän pääsee auttamaan asiakasyrityksiä kehittämään asiakaskokemusta. Erilaiset rajapinnat sekä teknologiat kuten IP-puhelinjärjestelmä ovat tulleet tutuiksi.


“Nykypäivän trendinä on monikanavainen asiakaspalvelu ja järjestelmien yhteenliittäminen. Monipuoliset ja selkeät rajapinnat ovat keskiössä.”


Työpaikan kulttuurista kertoo Antonin mielestä se, että työntekijöitä kannustetaan liikkumiseen. Anton kertoo hyödyntävänsä liikuntaedun jääkiekkoharrastuksessaan, jonka kausimaksut Cuuma maksaa.

Myös etätyö helpottaa arkea ja tuo sopivasti liikkumavapautta.


“Käytän kyllä etätyön mahdollisuutta silloin tällöin. Juuri viime viikolla tein etäpäivää Teneriffalta käsin surffauksen lomasta.”*Työntekijäesittely julkaistu asiakasyrityksen blogissa maaliskuussa 2020

Recent Posts

See All

Kaupallinen johtaja vahvistamaan Cuuman kasvua

Cuuma on monikanavaisiin asiakaspalveluratkaisuihin erikoistunut yritys, joka on 15 vuoden aikana ehtinyt auttaa yli tuhatta suomalaista yritystä kehittämään parempia asiakaskokemuksia. Insinöörivetoi

How To Improve Contract Management?

Inefficient contract management processes lead to poor customer experience, unproductive partnerships, missed deadlines, overloaded employee

Comments


bottom of page