top of page

Ensihoitaja Teemu Lindberg: ”Asuntosijoittaminen ei ole heikkohermoisten laji”

Teemu Lindberg on ensihoitaja, joka vuokraa kahta asuntoa. Hän on oppinut, että ensihoidossa ja asuntosijoittamisessa on paljon yhteistä: niissä vaaditaan lujat hermot ja halu toimia ihmisten kanssa.


Teemu Lindberg, 43, asuu Helsingin Kulosaaressa vaimonsa Sonjan ja ranskanbulldoggi Sylvin kanssa. Päivätyönsä ohella hän vuokraa kahta sijoitusasuntoa, joista toinen sijaitsee Itä-Helsingissä ja toinen Espoon Matinkylässä.


Aiemmin pankkialalla työskennellyt Teemu on ollut aina kiinnostunut talousasioista ja sijoittanut muun muassa rahastoihin sekä osakkeisiin. Siirtymä asuntosijoittajaksi tapahtui luonnollisesti.


“Olin muuttamassa pois Itä-Helsingin asunnostani ja päätinkin myymisen sijaan laittaa sen vuokralle. En ollut koskaan aiemmin toiminut vuokranantajana, mutta mietin, että kuinka vaikeaa se muka voi olla”, Teemu naurahtaa.


Asuntosijoittaminen vaatii pitkäjänteisyyttä


Teemu on oppinut, että tärkeintä asuntosijoittamisessa on pitkäjänteisyys: “Asuntosijoittamisessa ei voi olla satasista kiinni, vaikka asunto olisikin pari kuukautta tyhjillään. Itselleni tärkeintä on löytää hyvä vuokralainen ja sen jälkeen pitää hänet tyytyväisenä. En esimerkiksi koskaan korota vuokria turhaan: ainoastaan jos yhtiövastikkeet nousevat.”


Sijoittamisen muotona Teemu näkee asuntosijoittamisen etenkin pitkällä aikavälillä kannattavana ja matalariskisenä. Hän kuitenkin muistuttaa, että mukaan mahtuu yksi muuttuja, jolle aloitteleva sijoittaja ei ehkä osaa laittaa hintalappua.


“Siinä missä vaikka osakemarkkinoilla pelataan riskin ja ajoituksen kanssa, on taas asuntosijoittamiselle olennaista ajankäytön ja tuoton optimointi”, Teemu pohtii.


Teemu tietää, mistä puhuu, sillä hän hoiti alkuun vuokrauksen itsenäisesti. Tehdessään merkittävän elämänmuutoksen ja siirtyessään pankkialalta ensihoitajakoulutukseen, hän alkoi tarkastella ajankäyttöään kriittisesti muiltakin osin.


“Halusin alun perin ensihoitajaksi sen takia, että kaipasin erilaista merkityksellisyyttä työelämääni. Samalla tajusin, etten haluaisi käyttää enää tulevaisuudessa niin paljon aikaa uuden vuokralaisen etsimiseen ja sietää epävarmuutta siitä, että vuokrasopimukseeni on jäänyt joku pykälä lisäämättä”, Teemu muistelee.


Teemu törmäsi googlettelun tuloksena Dwelletin kevytvuokrauspalveluun, joka mainosti veloittavansa vain kolmanneksen perinteisten välitysliikkeiden palkkioista.


“Tällaista mallia olisin mielelläni käyttänyt jo vuosia sitten. Ammattilaiset hoitavat puolestani työlään vuokrausprosessinja itselleni jää ainoastaan näytön pitäminen. Sopimukset allekirjoitetaan netissä ja tuotoista jää vielä käteenkin”, Teemu hymyilee.


Kevytvuokraus sopii Teemun mielestä hyvin yksittäisen asunnon vuokraajalle, mutta mahdollistaa myös laajemman vuokraustoiminnan. Teemu pitääkin jatkuvasti silmät auki kiinnostaville alueille, joissa voisi olla ennustettavissa arvonnousua esimerkiksi kehittyvien liikenneyhteyksien myötä.*Referenssi hyödynnetty asiakasyrityksen mainonnassa natiiviartikkelina syksyllä 2019


Recent Posts

See All

Kaupallinen johtaja vahvistamaan Cuuman kasvua

Cuuma on monikanavaisiin asiakaspalveluratkaisuihin erikoistunut yritys, joka on 15 vuoden aikana ehtinyt auttaa yli tuhatta suomalaista yritystä kehittämään parempia asiakaskokemuksia. Insinöörivetoi

Comments


bottom of page