top of page

Kotiäiti Riikka Koskelainen: “Jokainen lapsi tarvitsee välillä kodin ulkopuolista hoitoa”

Espoolainen Riikka Koskelainen osallistui Zildrenin testijaksolle syksyllä 2019 kolmevuotiaan poikansa kanssa. Kotihoidossa oleva Urho pääsi ensimmäistä kertaa kokeilemaan kodin ulkopuolista hoitoa läheisessä päiväkodissa.


Riikka hoitaa kahta lastaan kotona ensi syksyyn asti, jolloin hänen on tarkoituksena palata töihin. Lapset aloittavat silloin vakituisen päivähoidon. Aiemmin perhe on käyttänyt satunnaisesti kotiin tilattavaa lastenhoitajaa.


Zildren on kotimainen online-alusta, jonka kautta perheet voivat varata satunnaista päivähoitoa lähialueensa päiväkodeista ja lapsiparkeista tai tilata lastenhoitajan kotiinsa. Palvelu on kaikkien käytettävissä tammi-helmikuun vaihteesta 2020 alkaen ja sen pilottikokeilu toteutettiin yhteistyössä espoolaisen Päiväkoti Murut kanssa.


Zildrenin tarjoaman mahdollisuuden myötä Riikka sai nähdä, miten hänen esikoisensa, 3-vuotias Urho, suhtautuisi uuteen hoitoympäristöön.


“Käymme Urhon kanssa paljon perhekahviloissa ja muskareissa, mutta siellähän minä olen tietysti aina mukana. Tämä oli ensimmäinen kerta mummolaa lukuunottamatta, että Urho jäisi uuteen paikkaan yksinään”, Riikka taustoittaa.


Lapsen aran luonteen johdosta Riikka oli valmistautunut pahimpaan.


“Vaikka Urho jäikin aamulla iloisin mielin leikkimään, olin silti varautunut henkisesti siihen, että hän itkisi koko hoitoajan ja minulle soitettaisiin, että lapsi on haettava pois. Kaikki meni kuitenkin niin upeasti, että Urho olisi halunnut jäädä sinne vielä pidemmäksikin aikaa”, Riikka naurahtaa.


Välimuodon lastenhoidolle tarvetta


Riikka näkee että Zildrenin kaltaiselle palvelulle on kriittinen tarve.


“Olemme puhuneet perhekahvilassa muiden äitien kanssa, kuinka nimenomaan tällaista välimuodon mallia kaivattaisiin. On paljon esimerkiksi opiskelevia tai osa-aikaisesti työskenteleviä äitejä. Itsekin yritin löytää syksyllä ratkaisua siihen, että mihin viedä lapsi aamupäiväksi hoitoon vaikka kerran viikossa”, Riikka kertoo.


Lastenhoidolle tulee yllättävien menojen ohella tarvetta myös silloin, kun perheessä on useampia lapsia. Riikka kokeekin, että joskus olisi tärkeää saada viettää vain toisen lapsen kanssa aikaa. Samalla toinen lapsi saa mahdollisuuden nauttia uusista virikkeistä ja kehittää sosiaalisia taitojaan.


“Oli ihana jättää lapsi paikkaan, jossa oli niin lämmin vastaanotto. Tämä oli itselleni rohkaiseva kokemus: sain varmistuksen siitä, että lapsi pärjää kyllä. Ja Urho sai nauttia uusista virikkeistä, kuten sähköpyörän kuljetuskorin kyydissä olemisesta, sekä arvokasta kokemusta ryhmässä toimimisesta.”*Referenssiartikkeli julkaistu asiakkaan verkkosivuilla tammikuussa 2020

Recent Posts

See All

Kaupallinen johtaja vahvistamaan Cuuman kasvua

Cuuma on monikanavaisiin asiakaspalveluratkaisuihin erikoistunut yritys, joka on 15 vuoden aikana ehtinyt auttaa yli tuhatta suomalaista yritystä kehittämään parempia asiakaskokemuksia. Insinöörivetoi

コメント


bottom of page