top of page

Matemaattisuus ei sulje pois taiteellista silmää: Esittelyssä Cuuman ohjelmistokehittäjä Annukka

Cuuman ohjelmistokehittäjä Annukka Onne, 40, on alanvaihtaja, joka kouluttautui aikuisiällä uudelleen. Graafinen työ vaihtui koodaukseen Metropolian mediatekniikan insinööritutkinnon kautta.


“Kyllähän siinä lähipiiri hieman ihmetteli, kun irtisanouduin vakituisesta työpaikastani ja keskityin hetken aikaa vain opintoihin. Tiesin kuitenkin että kysyntää uudella alalla riittää ja minut pyydettiinkin töihin ohjelmistokehittäjäksi jo ennen valmistumista.” 


Annukassa yhdistyvät sekä luovuus että looginen ajattelu: hän on ollut nuoresta asti kympin oppilas kuvaamataidossa ja matematiikassa. Taiteellisuus oli matematiikan laudaturista huolimatta ykkösprioriteetti, kunnes siitä tuli työ graafisella alalla.


“Olin kova piirtelemään, mutta harrastuneisuus jäi vähitellen kokonaan työn jalkoihin. Ohjelmistokehityksessä aiemmasta ammatistani on kyllä välillä hyötyä, kun tarvitsee laittaa pikseleitä, värejä, palkkeja ja asetteluja tarkasti kohdalleen. Diggaan kuitenkin ihan puhtaasti datan pyörittelystäkin ilman visuaalista puolta”, Annukka pohtii. 


Ensimmäinen naiskoodari talossa


Annukka ehti hankkia kokemusta operaattorialan ohjelmistokehityksestä parissakin eri yrityksessä ennen kuin aloitti Cuumalla huhtikuussa 2019. Hän oli Cuuman ensimmäinen naispuolinen ohjelmistokehittäjä. 


“Miesvaltaisella alalla olen tottunut siihen, että suurin osa työkavereista on miehiä. En osaa siis edes ajatella koko sukupuoliasiaa. Siinä taisi Cuuman porukkaa mietityttää alkuun enemmän, että voiko heittää edelleen ihan samanlaista läppää. Toki voi”, Annukka nauraa. 


Annukka on viihtynyt hyvin ja nauttinut päästessään osaksi sopivan kokoista organisaatiota, jossa hierarkiaa ei käytännössä ole. 


“Työajan saa käyttää itse tekemiseen, eikä ole turhia palavereita tai pomoa pomon päälle. Meininki on riittävän intiimi ja tehdään, eikä meinata.” 


Annukalle on tärkeää päästä kehittymään työssään, mikä ei kuitenkaan välttämättä merkitse suoraviivaista etenemistä tittelitasolla. 


“Tykkään olla kädet savessa, kunhan ei tarvitse jämähtää paikalleen. Cuumalla omaa ajattelua pääsee haastamaan uusimpien teknologioiden ja työkalujen avulla.” 


Annukka näkee ohjelmistokehittäjän työn operaattorialalla oivallisena valintana, sillä töitä on paljon tarjolla tulevaisuudessakin. Myös monipuolisuus motivoi. 


“Koodaaminen on mielenkiintoista, kun pääsee tutustumaan oikeaan core-toimintoon, raakaan dataan ja rajapintoihin. Virheidenkäsittelyssä tulee ottaa paljon erilaisia tekijöitä huomioon.”

Recent Posts

See All

Kaupallinen johtaja vahvistamaan Cuuman kasvua

Cuuma on monikanavaisiin asiakaspalveluratkaisuihin erikoistunut yritys, joka on 15 vuoden aikana ehtinyt auttaa yli tuhatta suomalaista yritystä kehittämään parempia asiakaskokemuksia. Insinöörivetoi

How To Improve Contract Management?

Inefficient contract management processes lead to poor customer experience, unproductive partnerships, missed deadlines, overloaded employee

Comments


bottom of page