top of page

Smartumilla ei uskota työhyvinvointiin – on vain hyvinvointia

Smartum nousi vastikään uutisotsikoihin, sillä yrityksen työntekijät saavat käyttää työajastaan kolme tuntia viikossa liikuntaan. Suvi Widgren, Smartumin vt toimitusjohtaja, paljastaa ettei kyseessä ollut markkinointikikka, vaan laajempi organisaatiomuutos.


““Vuosi sitten teetimme työssä jaksamisen tutkimuksen 400 asiantuntijatyötä tekevälle, jonka pohjalta aloimme kehittää myös omien työntekijöidemme kokonaisvaltaista hyvinvointia. En nimittäin usko, että on olemassa erikseen työhyvinvointia: on vain hyvinvointia. Elämän osa-alueita ei voi liikaa eriyttää ja esimerkiksi työstä palautumista pitää tukea myös työpäivän aikana”, Suvi pohtii.


Tähän astiset tulokset liikunnan harrastamisesta työajalla ovat olleet positiivisia. Smartumin sairaspoissaolot ovat vähentyneet, tulos parantunut ja työpaikalla on havaittavissa enemmän naurua. Suvi kertoo liikuntaedun olleen vain yksi osa suurempaa organisaatiomuutosta:


“Halusimme viedä 25 vuotta vanhan perheyrityksen ketterämpään ja digitaalisempaan suuntaan. Liiketoiminnallinen 180 asteen muutos vaati erityisesti työkulttuurin kehitystä. On ollut tärkeää viestiä, että muutos ei synny ihmisiä vaihtamalla, vaan yhdessä tekemällä.”


Ratkaisukeskeinen valmennus kulttuurimuutoksen tukena


Keväällä 2019 organisaatiomuutos oli jo saatu hyvään vauhtiin. Sitä tukemaan Smartum valitsi GoalGo:n ratkaisukeskeisen valmennuksen, jonka tavoitteena oli lisätä arvostavaa vuorovaikutusta, tiimityötaitoja, itsensäjohtamista sekä jaksamista työssä. Kahdeksan viikon mittainen valmennus koostui kolmesta yhteistapaamisesta sekä kotona tehdystä verkkomateriaalista.


“Valmennuksen avulla henkilöstömme hitsautui tiiviimmin yhteen. Se auttoi lisäämään arvostusta sekä itseä että muita kohtaan ja oivaltamaan, kuinka olemme kaikki merkityksellisiä työntekijöitä. Saimme myös käyttöömme konkreettisia työkaluja, joiden avulla jokainen pystyy vahvistamaan työ- ja henkilökohtaisen elämän polkua omilla toimillaan”, Suvi kuvailee.


Kulttuurimuutoksen äiti


Suvilla on 15 vuoden kokemus johtamisesta, jossa hänelle on aina ollut tärkeää panostaa ihmisten kasvuun, tiimityöskentelyn kehittämiseen sekä luottamuksen rakentamiseen. Hän haluaa olla pomo, jonka kanssa haluaa käydä lounaalla ja jolle uskaltaa näyttää aidot tunteet.


Muutosjohtamisessa on Suvin mielestä keskeisintä selkeät tavoitteet ja jatkuva palaute, jolloin rakentavaa palautettakin on helpompi antaa.


“Paras palaute tekemästäni työstä on ollut varmaan se, kun minua on tituleerattu kulttuurimuutoksen äidiksi. Että uskallan aidosti tehdä sen johtamistyön, josta muut ehkä vain puhuvat”, Suvi hymyilee.

Suvi kokee, että ratkaisukeskeinen valmennus, jossa ei jäädä vellomaan ongelmiin, vaan edetään tekojen kautta suoraan tavoitteisiin, puhuu samaa kieltä hänen johtamistyylinsä kanssa.


Suvin mielestä kokonaisvaltainen hyvinvointi on niin merkittävä asia työssä suoriutumisen kannalta, että yritysten tulee pystyä tukemaan työntekijöitään siinä. Smartum haluaa myös osaltaan toimia suunnannäyttäjänä ja mahdollistaa työssä elämisen.


“Yritykset ovat murroksessa ja maailma muuttuu jatkuvasti. On meidän tehtävä nähdä muutos positiivisena ja pysähtyä miettimään, mitä se tarkoittaa oman työmme kannalta. Ratkaisukeskeinen valmennus antaa eväitä itsensäjohtamiseen, jonka merkitys hyvinvoinnille on valtava”, Suvi arvioi.



*Referenssiartikkeli julkaistu asiakasyrityksen verkkosivustolla syksyllä 2019

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page