Cuuman tuotekehityspäällikkö Harri Kortesalo, 39, on fanaattinen ongelmanratkaisija, joka ei kaipaa valmiiden kaavojen tuomaa turvaa. Mitä haastavampi pulma, sitä nautinnollisempaa loogisen ratkaisun löytäminen on.
Ura IT-alalla on ollut Harrille selkeä valinta alusta asti. Onhan hän omistanut PC:n jo 32 vuotta. Mediatekniikan opinnoista tie vei muun muassa asiantuntijatöihin VoIP-järjestelmien pariin.
Cuumalle Harri päätyi vuonna 2014. Tuotekehityspäällikkönä hän pääsee hyödyntämään monipuolista osaamistaan sekä tietoliikenteestä että koodista.
“Työni on paljolti loogisten ongelmien ratkaisua. Tietokannasta ja koodista yritetään löytää joku juttu. Monipuolinen kokemus auttaa, mutta tärkeintä on luotto omaan tekemiseen.”
Harrin mentaliteetista kertonee jotakin se, että koodikielistä hänen suosikkinsa on vanha C, jossa kaikki tehdään itse, eikä tarjolla ole valmiita koodikirjastoja.
Ainutlaatuisia tilanteita, joissa saa heittäytyä täysin uudenlaisiin rooleihin ja haastaa oman ajattelunsa, mies metsästää myös vapaa-ajallaan. Modernit lautapelit, kuten Tainted Grail ja Nemesis, testaavat toden teolla paineensietokykyä ja selviytymistaitoja.
“Pelaaja pääsee haastamaan strategiakykynsä, sillä selviytymiskeinoja tulee miettiä usein monitahoisesti: esimerkiksi yksilön ja yhteisön tasolla. Myös Counter Striken kaltaiset kilpailuhenkiset tietokonepelit motivoivat, sillä niissä oma kehitys näkyy konkreettisesti tasolta toiseen pääsemisenä.”
Kontekstin ymmärtäminen on elinehto
Vahvan teknologiaosaamisen lisäksi tuotekehityksessä vaaditaan ymmärrystä eri toimialojen toimintaperiaatteista sekä erityisesti loppukäyttäjän tarpeista.
“On todella kiinnostavaa päästä mukaan asiakasprojekteihin ja auttaa tekemään parempia päätöksiä. Vaikeinta on jos näkee, ettei asioita tehdä järkevästi, eikä pääse itse vaikuttamaan”, Harri pohtii.
Datan hyödyntämisen yleistyminen asiakaspalvelun ja koko liiketoiminnan kehittämisessä ilahduttaa Harria. Resurssointia ei suunnitella enää mututuntumalla, vaan asiakaspalvelijoita pidetään vuorossa juuri silloin kuin asiakkaat palvelua yleisimmin tarvitsevat.
“Kuluttaja on tottunut siihen, että verkkokaupatkin ovat auki vuorokauden ympäri. Samankaltaista tavoitettavuutta odotetaan muiltakin toimijoilta. Kun tiedetään milloin ja missä kanavissa yhteydenottoja tulee, voidaan resurssoinnista tehdä mahdollisimman kannattavaa.”
Harri uskoo, että paikasta ja ajasta riippumattomuus lisääntyy tulevaisuudessa. Toinen merkittävä trendi on käyttäjän itsehallinnoinnin mahdollistaminen.
“Käyttäjät pääsevät koko ajan joustavammin operoimaan palveluissa. Tämä on liiketoiminnallisesti järkevää, mutta toki käytettävyyden kannalta monimutkaista. Teknologioilta vaaditaan yhä enemmän toiminnallisuuksia.”
Mutkatonta työskentelyä ja viestintää
Harri nauttii työssään eniten siitä, että jokainen asiakasprojekti on omanlaisensa.
“Me ei tehdä bulkkia, mikä tarkoittaa että työ on haastavampaa, mutta kiinnostavaa. Jokaisella asiakasyrityksellä on erilaiset tavat toimia ja toteuttaa asiakaspalvelua: meidän tehtävänämme on rakentaa tekniset valmiudet ja saumaton kokonaisuus.”
Sekä projektien onnistumisessa että hyvän sisäisen työilmapiirin ylläpitämisessä Harrin mukaan on tärkeää viestinnän avoimuus.
“Meillä on mukavan epämuodollinen tapa toimia ja puhumme asioista Cuumalla aina suoraan. Omalla kohdalla tämä on ollut tärkeää esimerkiksi silloin, kun työkuormaa on kasautunut liikaa. Positiivinen ongelmahan se on, mutta tulee ratkaista esimerkiksi uusilla rekrytoinneilla.”
Commentaires