top of page

Asuntosijoittaja Maarit Halmela: “Vuokranantajien tulee miettiä brändiarvoaan”

Maarit Halmela on intohimoinen yritysvalmentaja ja asuntosijoittaja, joka ymmärtää brändin merkityksen myös asuntomarkkinoilla. Hän kannustaakin vuokranantajia panostamaan vuokralaistyytyväisyyteen.


Maarit Halmela toimi pitkään rakennusliikkeen asunnonvälittäjänä. Työssään hän oli paljon tekemisissä erilaisten välitysliikkeiden kanssa.


“Jouduin usein harmittelemaan asiakkaan puolesta vuokrausprosessien hitautta ja kankeutta. Samalla välityspalkkiot murensivat asuntojen tuottomarginaalia”, Maarit muistelee.


Ruvettuaan itse asuntosijoittaksi halusikin hän alusta asti huolehtia asuntojensa vuokrauksesta itse. Ilmoituskanavina Etuovi ja Oikotie osoittautuivat hyviksi, sillä hakemuksia tuli runsaasti.


“Vuokranantajana haluan, että kemiat kohtaavat vuokralaisen kanssa. Käytin todella paljon aikaa hakijoiden seulomiseen ja onnistuin löytämään ihania vuokralaisia. Siitä huolimatta jouduin huomaamaan, kuinka nopeasti ihmisten elämäntilanteet kehittyvät esimerkiksi töiden, opiskelun tai parisuhdestatuksen muutoksen myötä. Vuokralaiset vaihtuivat vuosien mittaan paljon tiheämmin kuin olisin halunnut”, Maarit pohtii.


Maarit alkoi tiedostaa, ettei hän voisi käyttää jatkuvasti niin paljon aikaa asuntojensa vuokraukseen. Tuttavansa suosituksesta hän innostui kokeilemaan kevytvuokrauspalvelu Dwelletiä.


“Olin iloinen löydettyäni konseptin, joka palvelee juuri minunlaistani asiakasta. Kaikki se ennalta tarvittava työ tehdään Dwelletin toimesta ja voin luottaa siihen, että kaikki on tehty laillisesti oikein. Ainoa minkä haluan tehdä on tavata vuokralaisehdokkaan näytöllä. Dwellet on kuitenkin tehnyt matchaamisen puolestani, jolloin pääsen huomattavasti helpommalla”, Maarit kiittelee.


Menestyminen vuokramarkkinoilla on kiinni brändistä


Vuokranantajana Maarit näkee itsensä brändinä, jonka tulee säilyä houkuttelevana vuokralaisten silmissä.

“On järkevintä pitää vuokralainen tyytyväisenä, sillä muuten vaihtuvuus on suuri ja asunto jää helposti tyhjilleen vuokralaisten välillä. Perusasiat pitää aina olla kunnossa ja säännölliseen remontointiin on hyvä panostaa, sillä verotusjärjestelmä mahdollistaa hyvät vähennykset. Samalla asunnon arvo ja tuotto nousevat”, Maarit perustelee.

Maarit näkee asuntosijoittamisen kannattavana sijoittamisen muotona, sillä Suomen markkinoilla asunnot säilyttävät arvonsa hyvin.


“Etenkin pienet yksiöt tai kaksiot hyvällä sijainnilla ovat sellaisia, mitä mielelläni hankkisin lisääkin. Toisaalta myös isommat perheasunnot ovat nouseva trendi. Nuorempi sukupolvi ei nimittäin enää edes tähtää asunnon ostamiseen, vaikka siihen olisi varaa. Vuokraus lisääntyy koko ajan ja asunnoilta vaaditaan enemmän. Halutaan yhteisöllisyyttä ja vuokrataan yksi auto vaikka taloyhtiön käyttöön”, Maarit kertoo.


Maaritin kokemuksen mukaan avoin keskusteluyhteys varmistaa sen, että vuokranantajan ja vuokralaisen edut kohtaavat. Näin vuokranantaja pystyy parhaiten vastaamaan vuokralaisen tarpeisiin ja muuttuviin elämäntilanteisiin voidaan yhdessä valmistautua hyvissä ajoin.*Referenssiartikkeli julkaistu asiakasyrityksen verkkosivustolla syksyllä 2019

Recent Posts

See All

Kaupallinen johtaja vahvistamaan Cuuman kasvua

Cuuma on monikanavaisiin asiakaspalveluratkaisuihin erikoistunut yritys, joka on 15 vuoden aikana ehtinyt auttaa yli tuhatta suomalaista yritystä kehittämään parempia asiakaskokemuksia. Insinöörivetoi

Kommentare


bottom of page